Καρκίνος Μαστού: Τέσσερις πολύτιμοι «σύμμαχοι» που προστατεύουν κάθε γυναίκα

Καρκίνος Μαστού: Τέσσερις πολύτιμοι «σύμμαχοι» που προστατεύουν κάθε γυναίκα

Για καμία γυναίκα δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Γι' αυτό, καλό είναι κάθε γυναίκα να γνωρίζει τους τέσσερεις μεγάλους συμμάχους της υγείας της, τους οποίους αναλύει η κ. Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Α᾽Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital και Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

230216115351_breast_cancer
Στις μέρες μας τρέχει το πρώτο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο μάλιστα έχει το όνομα της Ελληνίδας πολιτικού που πάλεψε με θάρρος με τη νόσο, χωρίς ποτέ να κρυφτεί ή να αποφύγει, ως δημόσιο πρόσωπο, να μιλήσει γι’ αυτήν.

Η πολιτικός «έφυγε» αλλά το παράδειγμα της ανοιχτής της στάσης έμεινε για να βοηθήσει, καθώς το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της νόσου είναι ακριβώς μια τέτοια στάση, που σίγουρα δεν είναι εύκολη. Περιλαμβάνει πράγματα όπως το να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να εξεταστούμε έχοντας κατά νου ότι η πιθανότητα νόσησης μας αφορά προσωπικά, ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να συμβεί και σε μας. Για καμία γυναίκα δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί μια τέτοια πιθανότητα, πόσο μάλλον να ενεργεί έχοντας την ως κίνητρο. Γι’ αυτό, καλό θα είναι κάθε γυναίκα να έχει, κατά νου τους τέσσερεις μεγάλους συμμάχους της, που είναι:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης