Ασφάλιση υγείας: Ποιοι αγοράζουν ευκολότερα συμβόλαιο – Και ποιοι διστάζουν

Ηλικία, φύλο, σπουδές, προσωπικότητα... Πώς επηρεάζουν την απόφασή μας να συνάψουμε ασφαλιστήριο υγείας; Ποιοι απορρίπτουν την ιδέα και ποιοι θα αγοράσουν συμβόλαιο; Έρευνες απαντούν

Τα συμπεριφορικά οικονομικά (behavioural economics) αποτελούν έναν πρόσφατο επιστημονικό κλάδο με αντικείμενο τους γνωστικούς, συναισθηματικούς και κοινωνικούς παράγοντες που εμπλέκονται στην οικονομική συμπεριφορά και τη λήψη σχετικών αποφάσεων. Ευνόητα, αποτελεί έναν κλάδο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλιση.

Ολοένα περισσότερες μελέτες αναζητούν τα κίνητρα πίσω από τις συνήθειες των καταναλωτών, καθώς και των παραμέτρων που λειτουργούν αποτρεπτικά για συγκεκριμένες επιλογές, αποφάσεις και συμπεριφορές. Ακόμη περισσότερο, μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας και την παγκόσμια οικονομία σε «βόλτα με το τρενάκι του τρόμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κορυφαία εταιρεία συμβούλων McKinsey στο Global Insurance Report 2022, της λήψης οποιασδήποτε απόφασης περί την οικονομική σφαίρα θα προηγηθεί εξαντλητικός έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr