Η πάθηση που αφορά 1 στις 10 γυναίκες – Πώς καλύπτεται από το ασφαλιστήριο

Η πάθηση που αφορά 1 στις 10 γυναίκες – Πώς καλύπτεται από το ασφαλιστήριο

Μία στις δέκα γυναίκες θα έρθει αντιμέτωπη με την πρόπτωση οργάνων του πυελικού εδάφους, μια κατάσταση που θα φέρει εμπόδια στην καθημερινότητά της. Ενημερωθείτε σχετικά, καθώς τις καλύψεις των μεθόδων αντιμετώπισης της από την ιδιωτική ασφάλιση υγείας

220801174120_woman_gynecologist
Γήρας, τοκετός, τραυματισμοί, ορμονικές αλλαγές ή χρόνια καταπόνηση όπως δυσκοιλιότητα και χρόνιος βήχας μεταξύ άλλων προετοιμάζουν το έδαφος για μια παθολογική κατάσταση με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας που την υφίσταται. Η πρόπτωση του πυελικού εδάφους –ή των πυελικών οργάνων εναλλακτικά- αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τις μισές σχεδόν γυναίκες 55 ετών και άνω και μία στις τρεις με έναν ή περισσότερους τοκετούς. Για κάθε γυναίκα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πιθανότητες αντιμετώπισης της πρόπτωσης χειρουργικά ανέρχονται σε 11%.

Το πυελικό έδαφος αποτελεί μια μυοσκελετική δομή που περιλαμβάνει τους μύες και συνδέσμους του πυελικού εδάφους, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ του κόκκυγα και της ηβικής σύμφυσης και βασικές τους λειτουργίες είναι η υποστήριξη των οργάνων (κύστη, μήτρα, έντερο) εντός της πυέλου (λεκάνης), η εγκράτεια των ούρων και του εντέρου, η συμμετοχή στη σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση και η ενίσχυση μαζί με άλλους μύες του πυρήνα της σταθερότητας του κορμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης