Καρκίνος Μαστού: Εντοπίστηκαν 6.113 γυναίκες σε πρώιμο στάδιο

Καρκίνος Μαστού: Εντοπίστηκαν 6.113 γυναίκες σε πρώιμο στάδιο

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στο πλαίσιο των προληπτικών μαστογραφιών, έχουν ήδη εξεταστεί 99.000 γυναίκες εκ των οποίων σε 6.113 εντοπίστηκαν ευρήματα σε πρώιμο στάδιο

ezgif_com-webp-to-jpg__46_
Στη στρατηγική της Πολιτείας για τη διαχείριση του καρκίνου αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economist με τίτλο «GREECE’S AGENDA TO COMBAT CANCER» (Το σχέδιο της Ελλάδας για τη μάχη κατά του καρκίνου). Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης και ειδικά των προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων, αναφέροντας μάλιστα ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μαστογραφιών, έχουν ήδη εξεταστεί 99.000 γυναίκες εκ των οποίων σε 6.113 εντοπίστηκαν ευρήματα σε πρώιμο στάδιο.

O κ. Πλεύρης ανέφερε τους πυλώνες πάνω στους οποίους επιχειρείται να δομηθεί το σχέδιο κατά του καρκίνου. Ο πρώτος πυλώνας αφορά την πρόληψη και αυτή τη στιγμή τρέχουν ήδη έχουμε τρία οργανωμένα προληπτικά προγράμματα σχετικά με τον καρκίνο μέσα από το πρόγραμμα «Δοξιάδης»: το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού, ενώ ξεκινούν από τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης