Ασφάλιση: Τρία σημεία που υπερέχουν τα ομαδικά συμβόλαια

Ο συνδυασμός ασφαλιστικών καλύψεων και η υπερπήδηση εμποδίων που θέτουν κανονικά τα ατομικά συμβόλαια είναι κάποια σημεία υπεροχής των ομαδικών ασφαλιστηρίων. Αρκούν όμως;

Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί στα ομαδικά ασφαλιστήρια ως ένα είδος ασφάλισης με πολλαπλά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους εργοδότες, τα μέλη σωματείων ή συλλόγων, ομάδες, ιδρύματα κ.ο.κ. αναλόγως της φύσης της ομαδικής σύμβασης, μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση παροχών προς τα μέλη/εργαζόμενους, η προσέλκυση νέων μελών και διατήρηση των παλαιών μέσα από την ενίσχυση του brand για συλλόγους/σωματεία κ.α. και, αντίστοιχα, η ασφάλεια και το ενισχυμένο γόητρο για τις εταιρείες που τα επιλέγουν κ.λπ., με τις ιατροφαρμακευτικές, νοσηλευτικές και λοιπές καλύψεις να μπορούν να επεκταθούν σε εξαρτώμενα μέλη.

Πέρα από ένα προστατευτικό πλέγμα που επιλέγεται συχνά για την ασφάλιση συμμετεχόντων σε ομαδικές δραστηριότητες (επαγγελματικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές, σχολικές κ.α.), η ομαδική ασφάλιση αποτελεί αποτελεί κίνηση-κλειδί για πολλές επιχειρήσεις που αφενός δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αφετέρου επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να απολάβουν «προνόμια» συγκριτικά με τα ατομικά συμβόλαια υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr