Γήρανση: Οι ασθένειες που μας μεγαλώνουν κατά τουλάχιστον δύο χρόνια

Γήρανση: Οι ασθένειες που μας μεγαλώνουν κατά τουλάχιστον δύο χρόνια

Αναρωτιέστε το λόγο που, σε περιπτώσεις μεγάλου άγχους, ασπρίζουν απότομα τα μαλλιά ορισμένων ανθρώπων; Νεότερη μελέτη αποκαλύπτει τη συσχέτιση των ψυχικών διαταραχών με την επιτάχυνση της γήρανσης, επιβεβαιώνοντας αυτό που υποψιαζόμασταν

older
Κατάθλιψη, διπολική διαταραχή και αγχώδεις διαταραχές δεν επιβαρύνουν μόνο την ψυχολογία των ασθενών, αλλά και γενικότερα τις σωματικές τους λειτουργίες, από τη λειτουργία της καρδιάς μέχρι τη μνήμη. Οι ψυχικές ασθένειες, όμως επιταχύνουν και τη διαδικασία της γήρανσης. Η απόδειξη πίσω από αυτή την επιβάρυνση, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, βρίσκεται στους διαφορετικούς δείκτες στο αίμα, που υποδηλώνουν την αύξηση της βιολογικής ηλικίας σε σύγκριση με την χρονολογική ηλικία.

Τα στοιχεία αυτά, που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Παρίσι, θα μπορούσαν να εξηγήσουν σε κάποιο βαθμό γιατί τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας τείνουν να έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, εμφανίζοντας περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης