Απώλεια ζωής: Όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις

Για όσα έπονται μιας απώλειας, προβλήματα και ζητήματα πρακτικά που πρέπει να διευθετηθούν εν μέσω ψυχικής φόρτισης, τα ασφαλιστικά προγράμματα προσφέρουν ανάσα ανακούφισης

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει για τη χριστιανοσύνη η Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα που κορυφώνεται το θείο δράμα και μαζί το κατανυκτικό κλίμα της εβδομάδας. Κοινωνός σε αυτό το απόλυτο πένθος μπορεί βέβαια να γίνει και κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως πίστης. Ο πόνος της απώλειας μπορεί να υπερβαίνει θρησκευτικές ή πολιτισμικές διαφορές, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για την σκληρότερη εκδοχή του· εκείνου της μητέρας που χάνει το παιδί της, όπως τον αποτύπωσε με ενάργεια η τέχνη και τον υπενθυμίζει συχνά η ζωή.

«Το Πάσχα είναι μια γιορτή με αφορμή μια απώλεια» ανέφερε στο πρόσφατο podcast του ygeiamou ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, κ. Παύλος Σακκάς, χωρίς να παραλείψει πως τον πόνο διαδέχεται ένα μήνυμα ελπίδας ότι «κάτι νέο ξαναγεννιέται». Βέβαια, σημειώνει, το Πάσχα λειτουργεί και ως μια υπενθύμιση της θνητότητας όλων μας, ενός τέλους αναπόδραστου που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επέλθει, αν θα συμβεί σε κάποιο στάδιο της νεότητας ή στο σημείο που αποκαλείσαι «πλήρης ημερών» -αν μπορεί κανείς να ορίσει την πληρότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr