Χοληστερόλη: Το εξωτικό φρούτο που μειώνει την «κακή» LDL, χωρίς να επηρεάζει την «καλή» HDL

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ενώ η ουδέτερη γεύση και η κρεμώδης υφή του επιτρέπουν σε αυτό το φρούτο να «αλλάζει μορφές» και να προσαρμόζεται σε πληθώρα συνταγών - Εντάξτε το στη διατροφή σας, για να επωφεληθείτε απ' όλα όσα έχει να σας προσφέρει

Το φρούτο με το ζωηρό χρώμα και την τροπική προέλευση ήταν για πολλούς άγνωστο μέχρι πρότινος. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το αβοκάντο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, χάρη στα πολύτιμα οφέλη που αποδεικνύεται ότι έχει για τον οργανισμό. Μεταξύ άλλων, αυτό το θεωρείται ότι προστατεύει την καρδιά, ρίχνει την πίεση και αποτελεί εξαιρετικό σύμμαχο αντιγήρανσης. Ιδιαίτερα ευεργετικό, όμως, δείχνει να είναι και για τη μείωση της χοληστερόλης και ιδιαίτερα της «κακής» LDL χοληστερόλης.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εντάσσουν το αβοκάντο στην καθημερινή τους διατροφή. Άλλωστε, η ουδέτερη γεύση και η κρεμώδης υφή του καθιστούν το αβοκάντο μια εύκολη προσθήκη σε πληθώρα διαφορετικών συνταγών, από θρεπτικά ροφήματα, μέχρι τοστ, αλλά και κυρίως γεύματα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ καθιστούν το αβοκάντο απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr