Φάρμακα : Γιατί λείπουν 188 σκευάσματα από τα φαρμακεία

Φάρμακα : Γιατί λείπουν 188 σκευάσματα από τα φαρμακεία

Ομάδα εργασίας για την υποστήριξη της αναθεώρησης της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων συγκρότησε το Υπουργείο Υγείας

pharmacy
Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων και οι δυσκολίες στην τροφοδοσία των ιδιωτικών φαρμακείων στη χώρα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το φαινόμενο, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, θα συνεχιστεί τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη.

Ευρώπη και ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» τους τελευταίους μήνες αφού «βλέπουν» άδεια τα ράφια των φαρμακείων. Με δεδομένο ότι στις ΗΠΑ οι ελλείψεις φαρμάκων έφτασαν σε υψηλό πενταετίας και η ανησυχία είναι έντονη, η κυβέρνηση Μπάιντεν συγκέντρωσε αθόρυβα μια ομάδα για να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα που βλάπτουν την αλυσίδα προμήθειας φαρμάκων στην Αμερική. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη η πρόσφατη αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στοχεύει στον περιορισμό των ελλείψεων. Η αναθεώρηση κρίνεται σε επίπεδο Κομισιόν ότι θα καταστήσει πιο εύκολη τη διάθεση, την πρόσβαση και την προμήθεια των φαρμάκων, ενώ θα υποστηρίξει την καινοτομία και θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα της φαρμακοβιομηχανίας της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης