Απώλεια ακοής: Καινοτόμος γονιδιακή θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο στην τρίτη ηλικία

Απώλεια ακοής: Καινοτόμος γονιδιακή θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο στην τρίτη ηλικία

Με όχημα έναν αδενο-σχετιζόμενο ιό οι επιστήμονες προσδοκούν να σχεδιάζουν μια αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της απώλειας ακοής σε μεγάλη ηλικία - Τι έδειξε η έρευνά τους σε πειραματικό μοντέλο

hearing_loss
Η απώλεια ακοής αποτελεί μια από τις συχνότερες παθήσεις παγκοσμίως και σχετίζεται κυρίως με τη γήρανση. Εκτιμάται ότι, έως το 2050, ένας στους δέκα ανθρώπους θα ζει με κάποια μορφή απώλειας ακοής. Ανάμεσα στις εκατοντάδες διαφορετικές περιπτώσεις, η γενετική απώλεια ακοής είναι εκείνη που φαίνεται να έχει δυσκολέψει περισσότερο την επιστημονική κοινότητα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη θεραπευτική πρόκληση.

Έως σήμερα, καμία μέθοδος δεν έχει καταφέρει να αναστρέφει τις επιπτώσεις της απώλειας ακοής. Οι τρόποι αντιμετώπισης αφορούν κυρίως στην ελάττωση του υπάρχοντος προβλήματος και όχι στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Τέτοια μέσα είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας και τα εμφυτεύματα, που προσφέρουν περιορισμένη ανακούφιση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποτρέψουν ή να αντιμετωπίσουν ολοκληρωτικά αυτές τις γενετικές παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης