Η αγαπημένη συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο 60 ασθενειών – Οι επικίνδυνες ποσότητες

Νέα μελέτη ανέδειξε την κατανάλωση αλκοόλ ως τον νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου για 60 ασθένειες, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές συσχετίζονται για πρώτη φορά με το ποτό. Όπως, επισημαίνουν οι ερευνητές, ακόμη και η ελάχιστη ποσότητα ενισχύει τους κινδύνους για την υγεία

Με 60 διαφορετικούς κινδύνους για την υγεία συνδέει νέα μελέτη την κατανάλωση αλκοόλ. Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Πεκίνου και την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών επισημαίνουν ότι ακόμη και η ελάχιστη κατανάλωση είναι «ένοχη» για αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης αυτών των ασθενειών, εκ των οποίων οι 33 συσχετίζονται για πρώτη φορά με το αλκοόλ.

Η ομάδα ερευνητών συνέλεξε δεδομένα από μια κινεζική βάση, που περιέχει πληροφορίες υγείας περισσότερων από 512.000 ενηλίκων, ηλικίας 52 ετών κατά μέσο όρο, με στόχο να εξετάσει τα πρότυπα κατανάλωσης αλκοόλ. Διαπιστώθηκε ότι περίπου το 1/3 των υπό μελέτη ανδρών κατανάλωναν τακτικά αλκοόλ (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 2% στις γυναίκες. Παράλληλα, οι μελετητές ανέλυσαν νοσοκομειακά αρχεία 12 ετών, για να εκτιμήσουν πώς το αλκοόλ επηρέασε τον κίνδυνο εμφάνισης 207 διαφορετικών κινδύνων για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr