Ο επικίνδυνος σιωπηλός εχθρός της καρδιάς μας – Δεν είναι η υπέρταση

Ο επικίνδυνος σιωπηλός εχθρός της καρδιάς μας – Δεν είναι η υπέρταση

Η υγεία της καρδιάς δεν απειλείται μόνο από την υπέρταση, το κάπνισμα και τους άλλους «γνωστούς» παράγοντες κινδύνου. Δύο ερευνητές αποκαλύπτουν έναν σιωπηλό, αλλά άκρως επικίνδυνο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου που αποτελεί και τον κοινό παρανομαστή πολλών χρόνιων νόσων. Δείτε ποιος είναι ο σιωπηλός εχθρός της καρδιάς μας

hearthealth__1_
Μερικοί από τους κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς είναι ήδη γνωστοί και επιστημονικά εμπεριστατωμένοι. Υψηλή αρτηριακή πίεση, κάπνισμα, αυξημένη χοληστερόλη και υπερβολικό βάρος είναι μερικοί από αυτούς. Από την άλλη, όμως, ο κίνδυνος θα μπορούσε να παραμονεύει και σε παράγοντες υγείας που δεν είναι το ίδιο γνωστοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τον Robert Byrne, Πρόεδρο Καρδιαγγειακής Έρευνας και τον JJ Coughlan, Ερευνητή στην Επεμβατική Καρδιολογία από το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργικής της Ιρλανδίας (RCSI) στο Τμήμα Ιατρικής και Επιστημών Υγείας, πολλοί άνθρωποι που εκδηλώνουν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνες δεν εμφανίζουν τους παραπάνω παράγοντες. Όπως αναφέρουν στο άρθρο τους στο The Conversation, παθήσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελούν εξίσου παράγοντες κινδύνου. Αυτό που έχουν κοινό είναι η χρόνια φλεγμονή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης