Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση: Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις

Το σεξ μετά την εμμηνόπαυση είναι μια αρκετά διαφορετική και πρωτόγνωρη εμπειρία για κάθε γυναίκα. Φέρνει αλλαγές και προκλήσεις. Καμία, όμως, δεν χρειάζεται να στερηθεί μια ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι το σεξ θα συνεχίσει να είναι απολαυστικό

older_couple
Η περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί μια πρόκληση για κάθε γυναίκα, καθώς δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τη ζωή της. Καθεμιά βιώνει διαφορετικές αλλαγές στο σώμα της, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα κοινά σημεία, με τα οποία οι περισσότερες γυναίκες θα έρθουν αντιμέτωπες. Μερικά από αυτά αφορούν στην σεξουαλική ζωή και εμπειρία. Η μείωση της παραγωγής οιστρογόνων ισοδυναμεί συνήθως με χαμηλότερη λίμπιντο, αλλά και κολπική ξηρότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνη σεξουαλική επαφή. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί πλέον να απολαύσει το σεξ. Άλλωστε, μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι δείκτης γενικότερης υγείας και ευημερίας και κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να αντιμετωπίζεται.

«Η εμμηνόπαυση επιφέρει μια σειρά αλλαγών στη σεξουαλική λειτουργία, που μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αποφεύγουν το σεξ. Ωστόσο, η σεξουαλική ικανοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της συνολικής υγείας. Συνδέεται άμεσα με την ικανοποίηση από τη ζωή, την ποιότητα ζωής, τη συζυγική ευτυχία και τη γενική ευημερία», λέει η δρ. Catherine Hansen, επικεφαλής εμμηνόπαυσης της Pandia Health, μιας υπηρεσίας ελέγχου γεννήσεων. «Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να είναι εξίσου εξουθενωτική με άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή η αρθρίτιδα. «Ωστόσο, καμία γυναίκα δεν πρέπει να θεωρεί ότι το επώδυνο σεξ είναι εντάξει, ανεξάρτητα από την ηλικία της».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης