Υπουργείο Υγείας: Τι περιλαμβάνει ο μπλε φάκελος για ΕΚΑΒ και νοσοκομεία

Υπουργείο Υγείας: Τι περιλαμβάνει ο μπλε φάκελος για ΕΚΑΒ και νοσοκομεία

Στην αναβάθμιση του ΕΚΑΒ εστίασε ο Πρωθυπουργός σήμερα το πρωί στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, αναφέροντας ότι θα ιδρυθούν μικτά πληρώματα. Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και πήγε το πρωί στον Ευαγγγελισμό

ekav-1
Τους λεγόμενους «μπλε φακέλους», που περιλαμβάνουν τις βασικές δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας για κάθε Υπουργείο και τις άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να προχωρήσουν έως το τέλος του 2023, έχουν στα χέρια τους οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Οι άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν στο Υπουργείο Υγείας έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες Υγείας. Έτσι, ψηλά στην «ατζέντα» έχει τεθεί το ΕΚΑΒ. Από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι η κάλυψη των κενών θέσεων με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και η μείωση των χρόνων ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας μας στο δρόμο είναι μόλις ένα ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνιο εάν υπάρχουν ταυτόχρονα δύο σοβαρά περιστατικά να μην μπορεί να φτάσει άμεσα στο ένα εκ των δύο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης