Κουνούπια – Ιός Δυτικού Νείλου: Χαμηλότερη η κυκλοφορία του ιού φέτος

Κουνούπια – Ιός Δυτικού Νείλου: Χαμηλότερη η κυκλοφορία του ιού φέτος

Χαμηλή κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου παρατηρείται από τον Μάιο έως σήμερα στη χώρα μας, με τον επιδημιολογικό κίνδυνο να μην είναι αυξημένος προς το παρόν

mother_daughter_1679751733
Δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, καθώς η κυκλοφορία του ιού από τα μέσα Μαΐου έως σήμερα κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα πρώτα στοιχεία από συγκεκριμένες περιφέρειες προσφέρουν αισιοδοξία, ειδικά μετά τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) για τον κίνδυνο από τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το 2023, που πραγματοποιήθηκε από την «Οικοανάπτυξη ΑΕ», η χρονική περίοδος που έχει διανυθεί (από τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα) όσον αφορά στον επιδημιολογικό κίνδυνο για τον Ιό του Δυτικού Νείλου παρουσιάζει εφέτος σαφώς χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας του ιού, όπως αυτά καταγράφονται σε ακμαία κουνούπια και ζώα-δείκτες. Αναφορικά με την όχληση, οι πληθυσμοί των κουνουπιών, παρ’ όλες τις βροχοπτώσεις του περασμένου διαστήματος, κινούνται χωρίς εξάρσεις και υφέσεις και κοντά στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης