Tα μικροσκοπικά αλλά θαυματουργά μούρα που τρώει καθημερινά μια διαιτολόγος
Ανακαλύψτε τον άγριο και γλυκό μίνι διατροφικό θησαυρό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που προστατεύει τα οστά, ρυθμίζει το σάκχαρο και προστατεύει το μυαλό
Μαρία Κοτοπούλη
Ήδη γνωρίζουμε πόσο πολύ ωφελούν τον οργανισμό μας τα μύρτιλα ή βατόμουρα, λόγω των πολύτιμων φυσικών συστατικών τους. Πόσο διαφέρουν, όμως, από τα «ξαδερφάκια» τους, τα άγρια μύρτιλα;
Τα άγρια βατόμουρα είναι αυτοφυή στη Βόρεια Αμερική και βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλούς θάμνους και σε βραχώδη εδάφη. Το μέγεθός τους είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα μύρτιλα, έχουν όμως εντονότερη γεύση και πιο σκούρο μωβ χρώμα.
Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κωτσόβολος οι αθλητές από τις δύο αποστολές μίλησαν για τους αγώνες της ζωής τους, δίνοντας έμπνευση, ελπίδα και αισιοδοξία.
Στα 23 της χρόνια η σκοπεύτρια από τα Χανιά αγωνίζεται στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της. Και μπορεί, όπως παραδέχεται να έχει άγχος, αλλά στο τέλος κερδίζει η ακόμα μεγαλύτερη προσμονή της για τη μεγαλύτερη έως σήμερα αθλητική πρόκληση της ζωής της.