Tα μικροσκοπικά αλλά θαυματουργά μούρα που τρώει καθημερινά μια διαιτολόγος

Ανακαλύψτε τον άγριο και γλυκό μίνι διατροφικό θησαυρό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που προστατεύει τα οστά, ρυθμίζει το σάκχαρο και προστατεύει το μυαλό

Ήδη γνωρίζουμε πόσο πολύ ωφελούν τον οργανισμό μας τα μύρτιλα ή βατόμουρα, λόγω των πολύτιμων φυσικών συστατικών τους. Πόσο διαφέρουν, όμως, από τα «ξαδερφάκια» τους, τα άγρια μύρτιλα;

Τα άγρια βατόμουρα είναι αυτοφυή στη Βόρεια Αμερική και βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλούς θάμνους και σε βραχώδη εδάφη. Το μέγεθός τους είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα μύρτιλα, έχουν όμως εντονότερη γεύση και πιο σκούρο μωβ χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr