Μπλε φως: Τρία μυστικά που μειώνουν τις επιπτώσεις του στην όραση και την υγεία

Μπλε φως: Τρία μυστικά που μειώνουν τις επιπτώσεις του στην όραση και την υγεία

Από τότε που ήρθε το μπλε φως στη ζωή μας, έχει κάνει τη μέρα νύχτα. Κι όμως, μικρές διατροφικές παρεμβάσεις είναι ικανές να μειώσουν τις επιβλαβείς επιδράσεις του στην όραση, αλλά και την υγεία συνολικά

bluelight
Η ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών, απαραίτητων -και μη- καθημερινών ενεργειών έφερε μια σημαντική διευκόλυνση στην καθημερινότητά μας. Έκανε τα πάντα να μοιάζουν ευκολότερα, να ολοκληρώνονται γρηγορότερα και να επιλύονται απλούστερα. Ταυτόχρονα, όμως, έστρεψε την προσοχή μας στην οθόνη. Σήμερα, περνάμε πολύ χρόνο καθημερινά σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη, διεκπεραιώνοντας υποχρεώσεις ή απλώς περνώντας τον ελεύθερό μας χρόνο. Η εποχή που το φως έπαυε να υπάρχει μετά τη δύση του ηλίου έχει παρέλθει ολοκληρωτικά.

Αυτή η έντονη επαφή μας με τα ψηφιακά μέσα οδήγησε την επιστήμη στην εξερεύνηση των επιπτώσεων που μπορεί να απορρέουν από αυτή τη συνήθεια, ανακαλύπτοντας ότι το μπλε, τεχνητό φως που εκπέμπουν οι οθόνες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων, ξεκινώντας με παθήσεις που σχετίζονται με τα μάτια και διαταραχές ύπνου και εξακολουθώντας σε ζητήματα πάσης φύσεως. Ειδικότερα, το φως που εκπέμπουν οι οθόνες έχει συνδεθεί με ταχύτερη γήρανση, αϋπνία, μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη και διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού, αλλαγή που μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επικίνδυνη για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης