Υπουργείο Υγείας – Φάρμακα: Σε τρία μέτωπα οι παρεμβάσεις για τις ελλείψεις

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι ελλείψεις φαρμάκων θα συνεχιστούν ακόμη τρία χρόνια περίπου, καθώς η εφοδιαστική και παραγωγική αλυσίδα έχει πληγεί σοβαρά - Πώς η χώρα «οχυρώνεται» για τον ερχόμενο χειμώνα

230105181134_farmakeio
Η επικέντρωση του Υπουργείου Υγείας σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών συνεχίζεται. Έτσι, αμέσως μετά την επείγουσα λύση που δόθηκε για ενίσχυση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας ώστε το καλοκαίρι να υπάρχει σε δημοφιλείς προορισμούς επαρκής κάλυψη με ασθενοφόρα όλο το 24ωρο, στο «μικροσκόπιο» μπήκαν οι ελλείψεις φαρμάκων. Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται ακόμη και εν μέσω καλοκαιριού.

Με δεδομένο ότι από το φθινόπωρο, όταν θα αρχίσει η έντονη κυκλοφορία των ιώσεων, οι ελλείψεις φαρμάκων θα ενταθούν, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ενώ η αντιμετώπιση των ελλείψεων στα φάρμακα έχει μπει ψηλά στην «ατζέντα» της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης