Τροφική δηλητηρίαση: Η ζέστη δεν είναι ο μόνος λόγος που χαλάει το φαγητό – Τι άλλο φταίει

Τροφική δηλητηρίαση: Η ζέστη δεν είναι ο μόνος λόγος που χαλάει το φαγητό – Τι άλλο φταίει

Ο κίνδυνος δηλητηρίασης από αλλοιωμένα τρόφιμα δεν κρύβεται μόνο στην κατσαρόλα που ξεχάστηκε έξω από το ψυγείο αλλά και σε έναν παράγοντα που ενίσχυσε η κλιματική αλλαγή

Τροφική δηλητηρίαση: Η ζέστη δεν είναι ο μόνος λόγος που χαλάει το φαγητό – Τι άλλο φταίει
Ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα και μαζί του μια σειρά από απειλές για την υγεία. Μαζί με την κλιματική αλλαγή, βασικό ένοχο για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλάζουν και τα καλοκαίρια· η εποχή που ήταν ταυτόσημη με την ξεγνοιασιά, σήμερα επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή για καταστάσεις που σχετίζονται με τη ζέστη και τον ήλιο, μεταξύ των οποίων και οι τροφικές δηλητηριάσεις.

«Η σχέση μεταξύ των τροφιμογενών νοσημάτων και της κλιματικής αλλαγής είναι παραπάνω από απλή: Τα παθογόνα που προκαλούν πολλές τροφιμογενείς λοιμώξεις είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία. Αυτό συμβαίνει επειδή καιρικές συνθήκες όπως η ζέστη και η υγρασία προάγουν την ανάπτυξη βακτηρίων» αναφέρει σε άρθρο της στο Conversation η Elena N. Naumova, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Επιστήμης Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης