Καύσωνας: Έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας – SOS για τις ευπαθείς ομάδες

Με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλεί σοβαρά καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός έχει μπει σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας. Επιστήμονες - μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας θα δώσουν σήμερα οδηγίες προστασίας στους πολίτες για τον επερχόμενο καύσωνα

Μεγάλη προσοχή απαιτούν οι επόμενες, «καυτές» ημέρες καθώς οι θερμοκρασίες θα ανέβουν στα… ύψη για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούλιο. Με τις «άγριες διαθέσεις» της κλιματικής αλλαγής να είναι εμφανείς και τη συχνότητα των ακραίων φαινομένων να αυξάνεται, η πιστή τήρηση των συστάσεων των ειδικών για αποφυγή προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον καύσωνα κρίνεται αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσιες συστάσεις για προληπτικά μέτρα, όπως αποφασίστηκαν μετά από συσκέψεις της ειδικής επιτροπής ειδικών Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, η εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, υπό την προεδρία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και κατόπιν έκτακτης πρόσκλησης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, συνήλθε για να συντάξει οδηγίες για προληπτικά μέτρα υγείας του πληθυσμού. Τη συνεδρίαση χαιρέτισε και ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr