Καύσωνας: Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας και τα λιποθυμικά επεισόδια

Καύσωνας: Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας και τα λιποθυμικά επεισόδια

Τη χθεσινή ημέρα χρειάστηκαν διακομιδή 36 περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας, με τον αριθμό να είναι σχεδόν ίδιος του τριημέρου από την περασμένη Τετάρτη έως την Παρασκευή (38 θερμοπληξίες)

heat_2161778043
Η πιο ζεστή ημέρα του καύσωνα που πλήττει εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα την επικράτεια αναμένεται η σημερινή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. ΕΚΑΒ και νοσοκομεία έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα καθώς τα περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας και οι λιποθυμίες αυξάνονται όσο ο υδράργυρος «ανεβαίνει».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες, 22/7, χρειάστηκαν διακομιδή με το ΕΚΑΒ 36 άτομα με συμπτωματολογία θερμοπληξίας. Πιο αναλυτικά, τέσσερα συμβάντα καταγράφηκαν από το πρωί έως το μεσημέρι, άλλα 14 από το μεσημέρι έως το βράδυ και επιπλέον 18 περιστατικά καταγράφηκαν από τις 9 το βράδυ έως σήμερα το πρωί. Παράλληλα, καταγράφηκαν 86 λιποθυμίες. Σημειώνεται ότι τα λιποθυμικά επεισόδια δεν μπορούν να αποδοθούν απαραίτητα στον καύσωνα, καθώς μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες.

Η ζέστη, πάντως, δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χθεσινός αριθμός θερμοπληξιών είναι σχεδόν διπλάσιος -συγκεκριμένα, αύξηση κατά 90% – σε σχέση με τα περιστατικά που καταγράφηκαν την Παρασκευή, 21/7 (19 θερμοπληξίες).
Την Πέμπτη καταγράφηκαν εννέα περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας και την Τετάρτη 10 περιστατικά. Στο τριήμερο από Τετάρτη έως Παρασκευή δηλαδή, τα περιστατικά που σχετίζονται με επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες ανήλθαν σε 38, σχεδόν όσα καταγράφηκαν μόνο τη χθεσινή ημέρα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης