Μακροζωία: Η βιώσιμη διατροφή που μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο θανάτου
Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βιώσιμη διατροφή δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Βίκυ Βενιού
Η υιοθέτηση μιας διατροφής φιλικής προς τον πλανήτη δεν είναι ευεργετική μόνο για τον πλανήτη, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε πιο υγιή και πιο μακρά ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια περιβαλλοντικά βιώσιμη διατροφή αντιμετωπίζουν 25% μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής NUTRITION 2023, στη Βοστώνη.
Η μελέτη βασίστηκε σε προγενέστερη έρευνα, που συμπέρανε ότι τρόφιμα που προστατεύουν το περιβάλλον είναι ταυτόχρονα ωφέλιμα για την υγεία (δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηροί καρποί, ακόρεστα έλαια και άλλα), αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή τροφές επιβλαβείς για το περιβάλλον επηρεάζουν επίσης αρνητικά τον οργανισμό (αυγά, κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα και άλλα).
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town