Πέτρες στα νεφρά: Τα λαχταριστά τρόφιμα που ευνοούν τον σχηματισμό τους
Όλοι αγαπάμε τις γλυκές λιχουδιές, πρέπει ωστόσο να τις καταναλώνουμε με μέτρο. Νέα μελέτη προσθέτει έναν ακόμη κίνδυνο για την υγεία στη λίστα με τους γνωστούς παράγοντες που σχετίζονται με την υψηλή πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων
Βίκυ Βενιού
Σε όλους αρέσουν τα γλυκά, οι συσκευασμένες λιχουδιές και τα λαχταριστά ροφήματα, τα οποία, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, είναι πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα, η υπερβολική κατανάλωση των οποίων υπονομεύει την ανθρώπινη υγεία. Οι επιστήμονες έχουν τώρα ένα δυσάρεστο νέο: Συνδέουν αυτή την κατηγορία τροφίμων με έναν επιπλέον κίνδυνο, τη νεφρολιθίαση. Τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο Frontiers in Nutrition.
Ειδικότερα, μια ομάδα ειδικών από το Affiliated Hospital of North Sichuan Medical College στο Nanchong της Κίνας, με επικεφαλής τον δρ. Shan Yin υποστήριξε για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα, όπως μπισκότα, κέικ και αναψυκτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά.
Μέσα από τις συνεργασίες του με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, το BCA College προσφέρει αναβαθμισμένες σπουδές και υπογράφει τη νέα εποχή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Στο Protergia Concept Store νιώθουμε από κοντά τον παλμό της νέας εποχής με σύγχρονα hubs εξυπηρέτησης, τεχνολογίες Ιnternet of Things, και live εμπειρίες