Έντερο: Τρία τρόφιμα που μια διαιτολόγος θέλει να περιορίσουμε για το καλό του

Λαχταριστά και θερμιδογόνα τρόφιμα που ευχαριστούν τους γευστικούς μας κάλυκες, μπορούν όμως να βλάψουν την υγεία του εντέρου. Μια διατροφολόγος συνιστά να περιορίσουμε τα παρακάτω τρόφιμα, για να διατηρηθούμε υγιείς

Το έντερο διαδραματίζει έναν βασικό ρόλο στη συνολική μας υγεία που συχνά τείνουμε να αγνοούμε. Όταν το μικροβίωμά του βρίσκεται σε ισορροπία, τότε λειτουργίες όπως το ανοσοποιητικό σύστημα ή η διάθεσή μας, βρίσκονται σε ευμάρεια. Όταν, όμως, οι ισορροπίες διαταράσσονται, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικές επιπτώσεις, με πιο σοβαρή την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.

Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές, η επίτευξη της συνολικής μας υγείας βασίζεται σε μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, που θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στην καλύτερη υγεία του εντέρου. Γνωρίζοντας τις τροφές που δημιουργούν τις μεγαλύτερες βλάβες, είναι ευκολότερο να προγραμματίσετε τα γεύματά σας.

Η Shyla Cadogan, διαιτολόγος με εξειδίκευση στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, προτείνει να περιορίσουμε τρία τρόφιμα, για να κερδίσουμε μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr