Κορωνοϊός: Επιδημικό «κύμα» σήκωσε ο Δεκαπενταύγουστος – Υπερδιπλάσιες οι νοσηλείες

Κορωνοϊός: Επιδημικό «κύμα» σήκωσε ο Δεκαπενταύγουστος – Υπερδιπλάσιες οι νοσηλείες

Σύσταση για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κρίνουν οι ειδικοί ότι φέρνει η έξαρση του κορωνοϊού από την υποπαραλλαγή «Eris»

covid_hospital_1686602005
Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου και η χαλαρότητα των διακοπών θα αποτυπωθούν σε κρούσματα κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες. Η έξαρση των μολύνσεων και των νοσηλειών σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία αναμένεται να συνεχιστεί, με τους ειδικούς να την αποδίδουν στην υποπαραλλαγή «Eris» που έχει σηκώσει επιδημικό…κύμα στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ η διαχείριση της Covid-19 είναι πλέον σαν τις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η προσοχή επικεντρώνεται σε ηλικιωμένους και ευάλωτους, ομάδες πληθυσμού οι οποίες το φθινόπωρο πολύ πιθανόν να κληθούν σε αναμνηστική δόση εμβολιασμού, όπως γίνεται κάθε χρόνο με το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν το «όπλο» των αντιικών φαρμάκων για τους ευπαθείς, που είναι σύμμαχος για την αποφυγή βαριάς λοίμωξης και πρέπει να λαμβάνεται στην αρχή της νόσησης, πριν τα συμπτώματα βαρύνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης