Εμμηνόπαυση: Η διατροφή που φρενάρει τις εξάψεις και αδυνατίζει – Αποτελεσματική όσο η ορμονοθεραπεία

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ένα συγκεκριμένο διατροφικό μοτίβο μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όσο και η ορμονοθεραπεία, χωρίς όμως τις δυσάρεστες παρενέργειές της

Η εμμηνόπαυση για τις περισσότερες γυναίκες είναι μια περίοδος που έρχεται συνοδευόμενη από ένα πλήθος -δυσάρεστων συνήθως- αλλαγών. Πρόκειται για μια από τις περιόδους με τις εντονότερες ορμονικές διακυμάνσεις, οι οποίες προκαλούν μια σειρά από συμπτώματα, όπως η πρόσληψη βάρους, αλλά και οι έντονες εξάψεις.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους, οι γυναίκες στρέφονται συνήθως στην ορμονοθεραπεία, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες του γιατρού τους. Ωστόσο, όπως κάθε φαρμακευτική αγωγή, έτσι και αυτή χαρακτηρίζεται από ορισμένες παρενέργειες, με τις κυριότερες να είναι ότι, σε μακροχρόνια λήψη, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο γυναικολογικών καρκίνων και συγκεκριμένα των ωοθηκών και του μαστού. Προσπαθώντας να βρει εναλλακτικές λύσεις στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, μια επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι μια συγκεκριμένη διατροφή παρουσιάζει ανάλογη αποτελεσματικότητα. Η Γυναικεία Μελέτη για την Ανακούφιση των Αγγειοκινητικών Συμπτωμάτων (WAVS) δημοσιεύτηκε στο Menopause.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr