ΕΣΥ: Μηδενίζει ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα - Ο ρόλος του ΕΚΑΒ

ΕΣΥ: Μηδενίζει ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα - Ο ρόλος του ΕΚΑΒ

Η έγκαιρη πρόσβαση στην προνοσοκομειακή φροντίδα αλλά και η παροχή ποιοτικής φροντίδας μέσα στα νοσοκομεία χωρίς να δίνεται μάχη με τον χρόνο τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους επαγγελματίες υγείας, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά την αναλυτική χαρτογράφηση των συγκεκριμένων πεδίων και των προβλημάτων που καταγράφονται από το υπουργείο Υγείας

nosokomeia3
Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας θα αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9-10 Σεπτεμβρίου.

Βασικοί άξονες των μεταρρυθμίσεων για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία, δύο κρίσιμα πεδία για την περίθαλψη των πολιτών.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και η αλλαγή του μοντέλου διοίκησης των νοσοκομείων, την οποία έχει αναγγείλει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα εφαρμοστεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Τα νέα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής διοικήσεων νοσοκομείων αλλά και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα είναι αντικειμενικά και αξιοκρατικά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης