Τα υπέρ-επικίνδυνα τρόφιμα που απειλούν την καρδιά – Τα ένοχα πρόσθετα που βλάπτουν
Εσείς μετράτε πόσα είναι τα «έψιλον» Ε στα συστατικά των συσκευασμένων τροφίμων; Μια μελέτη συνιστά προσοχή στην κατανάλωση κέικ, κρουασάν και αρτοσκευασμάτων για το καλό της καρδιάς μας
Μαρία Κοτοπούλη
Από την πρόσληψη υπερβολικού βάρους μέχρι την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά, τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα έχουν κριθεί πολλάκις ένοχα για τις βλάβες που προκαλούν στη συνολική υγεία. Μια νεότερη μελέτη επιβεβαιώνει πως ο κίνδυνος επεκτείνεται και σε ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του σώματος.
Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε ορισμένα πρόσθετα, όπως τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Κυρίως, εστίασαν στα αποτελέσματα μετά από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γαλακτωματοποιητές -μια κατηγορία των πρόσθετων Ε.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town