Τα υπέρ-επικίνδυνα τρόφιμα που απειλούν την καρδιά – Τα ένοχα πρόσθετα που βλάπτουν
11.09.2023
11:22
Εσείς μετράτε πόσα είναι τα «έψιλον» Ε στα συστατικά των συσκευασμένων τροφίμων; Μια μελέτη συνιστά προσοχή στην κατανάλωση κέικ, κρουασάν και αρτοσκευασμάτων για το καλό της καρδιάς μας
Από την πρόσληψη υπερβολικού βάρους μέχρι την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά, τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα έχουν κριθεί πολλάκις ένοχα για τις βλάβες που προκαλούν στη συνολική υγεία. Μια νεότερη μελέτη επιβεβαιώνει πως ο κίνδυνος επεκτείνεται και σε ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του σώματος.
Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε ορισμένα πρόσθετα, όπως τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Κυρίως, εστίασαν στα αποτελέσματα μετά από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γαλακτωματοποιητές -μια κατηγορία των πρόσθετων Ε.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε ορισμένα πρόσθετα, όπως τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Κυρίως, εστίασαν στα αποτελέσματα μετά από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γαλακτωματοποιητές -μια κατηγορία των πρόσθετων Ε.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr