Θα πάρετε πολυβιταμίνες; Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Ενημερωθείτε για όλες τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που σκέφτεστε να ανατρέξετε στη λήψη πολυβιταμινών

Μια κακή διατροφή, χωρίς την απαραίτητη προσθήκη τροφών πλούσιων σε όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, γενετικοί παράγοντες -όπως η αδυναμία του οργανισμού να απορροφήσει σωστά μια ουσία- αλλά και η ιδιότητα ορισμένων συστατικών να μην απορροφώνται σε μεγάλες ποσότητες (όπως, για παράδειγμα η βιταμίνη D) είναι οι κυριότεροι παράγοντες που συχνά οδηγούν τους ανθρώπους σε έλλειψη επαρκών βιταμινών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλές φορές τη λύση έρχεται να δώσει η λήψη πολυβιταμινών. Ωστόσο, πριν από την έναρξη της χορήγησης κάθε φαρμακευτικού σκευάσματος, είναι καλό να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας ή ένα διαπιστευμένο διαιτολόγο. Η σύσταση αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή και λεπτός χειρισμός σε ό,τι αφορά στο τι λαμβάνει η γυναίκα. Γι’ αυτό, εάν ανήκετε σε κάποια από τις δύο κατηγορίες, μην πάρετε τίποτα εάν δε συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στη λήψη πολυβιταμινών, καλό είναι, πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση, να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr