ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Σχέδιο αναβάθμισης για ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση στα Τμήματα Επειγόντων

ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Σχέδιο αναβάθμισης για ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση στα Τμήματα Επειγόντων

Μετά το Θριάσιο, σειρά για ανακατασκευή του ΤΕΠ παίρνει το νοσοκομείο «Αττικόν» και εντός Οκτωβρίου ακολουθούν το αντικαρκινικό «Μεταξά», το νοσοκομείο Νίκαιας και το Τζάνειο

hospital_emergency_351130985
Στο «φουλ» είναι… αναμμένες οι μηχανές για τη δημιουργία σύγχρονων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία. Η εικόνα των σκοτεινών διαδρόμων σε πολύ παλιά κτίρια με πλήθος ασθενών να περιμένουν επί ώρες αλλάζει. Ήδη χθες υπεγράφη η σύμβαση με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για ανακατασκευή του ΤΕΠ του Θριασίου νοσοκομείου ενώ σε περίπου 15 ημέρες ακολουθεί το «Αττικόν», ένα νοσηλευτικό ίδρυμα – πυλώνας της δυτικής Αττικής το οποίο δέχεται μεγάλες ροές ασθενών.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, είναι ολοκληρωμένη η μελέτη που βασίζεται σε σύγχρονες προδιαγραφές και διαμορφώθηκε έπειτα από οδηγίες της ειδικής επιστημονικής εταιρείας επειγοντολογίας αλλά και διεθνείς πρακτικές. Έτσι, εκτός από το κτιριακό «λίφτινγκ» με τα νέα ΤΕΠ θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους και θα γίνεται πιο γρήγορη διαχείριση, καθώς και καλύτερη απορρόφηση των απλών περιστατικών. Οι διαδικασίες διαλογής και εξυπηρέτησης θα είναι fast-track, με όφελος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς των οποίων η ταλαιπωρία αναμένεται να μειωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης