Ιός Δυτικού Νείλου: Συνεχίζονται οι λοιμώξεις στη Θεσσαλία – Ποιοι δήμοι καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνεχίζονται οι λοιμώξεις στη Θεσσαλία – Ποιοι δήμοι καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Από το σύνολο των 131 εγχώριων κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, τα 102 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Εξ αυτών, τα 43 εντοπίζονται στη Θεσσαλία

ezgif_com-webp-to-jpg__2_
Συνεχίζεται η επίδραση από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν επιπλέον 12 περιστατικά και ακόμη τρεις θάνατοι. Ο απολογισμός έως σήμερα είναι συνολικά 131 κρούσματα και 18 θάνατοι από τον ιό. Η περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται στο επίκεντρο της λοίμωξης, καθώς από το σύνολο των σοβαρών περιστατικών, το 42% εντοπίζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 131 εγχώριων κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, τα 102 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση). Εξ αυτών, τα 43 εντοπίζονται στη Θεσσαλία. Οι δήμοι Λαρισαίων και Τρικκαίων, μάλιστα, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα – από εννέα ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ παρακολουθούν στενά τη…δραστηριότητα των κουνουπιών στις πληγείσες περιοχές. Μέσα στο Σαββατοκύριακο από 16 σημεία της Θεσσαλίας βρέθηκαν επτά ζωντανές προνύμφες. Έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να γίνει προνυμφοκτονία. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν από τον ΕΟΔΥ επιπλέον 18 δειγματοληπτικοί σταθμοί για ακμαία, δηλαδή ενήλικα κουνούπια, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλη την έκταση σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης