Είστε 70αρης με πίεση; Πόσα βήματα την ημέρα τη ρίχνουν έως και επτά μονάδες

Είστε 70αρης με πίεση; Πόσα βήματα την ημέρα τη ρίχνουν έως και επτά μονάδες

Ανασκόπηση ερευνών αποκαλύπτει τον μαγικό αριθμό των βημάτων που μπορούν να κρατήσουν χαμηλά την πίεση σε ηλικιωμένους με υπέρταση

couple_walk_old_214695784
Τον αριθμό των βημάτων που μπορούν να «ρίξουν» την αρτηριακή πίεση στους ηλικιωμένους προσδιορίζει πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Cardiovascular Development and Disease. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν η Linda Pescatello, διακεκριμένη καθηγήτρια Κινησιολογίας στο Κολέγιο Γεωργίας, Υγείας και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, καθώς και ο Duck-chun Lee, επίσης καθηγητής Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Η Δρ Pescatello ειδικεύεται στη σχέση υπέρτασης και άσκησης, με το πρότερο ερευνητικό της έργο να πιστοποιεί ότι η δεύτερη μπορεί να συμβάλλει άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς ενήλικες. Η παρούσα μελέτη επεδίωξε να καθορίσει εάν η εν λόγω ομάδα θα μπορούσε να αποκομίσει τα οφέλη της άσκησης αυξάνοντας απλώς το καθημερινό περπάτημα, μία από τις ευκολότερες και πιο δημοφιλείς μορφές σωματικής δραστηριότητας για αυτόν τον πληθυσμό, «που δεν απαιτεί εξοπλισμό και γίνεται οπουδήποτε» σημειώνει η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης