Χολολιθίαση: Τα συμπτώματα που θα σας ανησυχήσουν – Οι ασφαλιστικές καλύψεις που σας προστατεύουν

Χολολιθίαση: Τα συμπτώματα που θα σας ανησυχήσουν – Οι ασφαλιστικές καλύψεις που σας προστατεύουν

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα και τους παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνιση της χολολιθίασης καθώς και ό,τι ισχύει όσον αφορά την ασφαλιστική σας κάλυψη σε περίπτωση που είστε κάτοχος συμβολαίου υγείας

xoli_1715645887__1_
Πέτρες στην χολή ή κατά τον ιατρικό όρο χολολιθίαση είναι η παρουσία λίθων που σχηματίζονται κυρίως από χοληστερόλη και χολικά άλατα στη χοληδόχο κύστη ή στον χοληδόχο πόρο. Πρόκειται για μια αρκετά συχνή πάθηση αφού υποφέρει το 15% του πληθυσμού του Δυτικού κόσμου. Η χοληδόχος κύστη είναι ένα όργανο σχήματος αχλαδιού, που βρίσκεται κάτω από την δεξιά πλευρά του ήπατος. Η κυρία λειτουργία της είναι να συγκεντρώνει μέρος του πεπτικού υγρού (χολή) που παράγεται από το ήπαρ. Το υγρό αυτό ελευθερώνεται από την χοληδόχο κύστη μετά την κατανάλωση φαγητού βοηθώντας στην πέψη των λιπαρών κυρίως ουσιών.

Η χολή ταξιδεύει μέσω στενών σωληνοειδών καναλιών (χοληδόχοι πόροι) μέσα στο λεπτό έντερο. Η χοληδόχος κύστη λοιπόν, αποτελεί ένα «ρυθμιστικό» όργανο για την πέψη και μία δεξαμενή των χολικών αλάτων. Θα πρέπει να θυμάστε ότι η χολή δεν αποτελεί ζωτικό όργανο, γεγονός που σημαίνει ότι η αφαίρεσή της δεν προκαλεί κάποια σοβαρή δυσλειτουργία στο πεπτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης