Το αντιοξειδωτικό λαχανικό με αντιδιαβητική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση – Κάποιοι ωστόσο, δεν πρέπει να το τρώνε
Το πράσο είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια του κρεμμυδιού και του σκόρδου, ωστόσο έχει πιο ήπια και γλυκιά γεύση. Ειναι γεμάτο οφέλη, αλλά υπάρχει μια κατηγορία ασθενών που δεν πρέπει να το καταναλώνουν - Ενημερωθείτε
ygeiamou.gr team
*Γράφει η Δήμητρα Ξενάκη, Δρ. Δομικής Χημείας Τροφίμων
Το πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. H καλύτερη χρονική περίοδος για την κατανάλωσή του είναι από Σεπτέμβριο έως και τον Απρίλιο. Η γεύση του ξεχωρίζει σε σούπες και σαλάτες.
Το πράσο ανήκει στο γένος Allium, στην οικογένεια Alliaceae, και προέρχεται από την Μέση Ανατολή. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε φυτικές ίνες, πηγή αντιοξειδωτικών, πηγή βιταμινών Κ και Β9 καθώς και καλή πηγή μετάλλων. Θεωρείται επίσης ότι έχει προστατευτική δράση έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.