Δέρμα με ακμή: Η διατροφή που το απαλλάσσει – Τα τρόφιμα προς αποφυγή
Μία διαιτολόγος εξηγεί ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε σε περιόδους έξαρσης της ακμής, αλλά και ποια πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για την καταπολέμησή της - Δείτε τι ισχύει για τα γαλακτοκομικά και τη σοκολάτα
ygeiamou.gr team
*Γράφει η κ. Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος
Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματικές παθήσεις που απασχολεί πολύ τους εφήβους και όχι μόνο. Πρόκειται για μια χρόνια δερματολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγή σμήγματος και φραγμό των πόρων και οδηγεί τελικά σε φλεγμονή.
Η εμφάνιση και η επιδείνωση της ακμής οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές, η λήψη ορισμένων φαρμάκων (κορτικοειδή, στεροειδή κ.α.), η κληρονομικότητα, το άγχος και φυσικά, η διατροφή. Πλέον, φαίνεται ότι ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν ή να πυροδοτήσουν την εμφάνιση της ακμής. Ας δούμε τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία:
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.