Δέρμα με ακμή: Η διατροφή που το απαλλάσσει – Τα τρόφιμα προς αποφυγή

Μία διαιτολόγος εξηγεί ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε σε περιόδους έξαρσης της ακμής, αλλά και ποια πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για την καταπολέμησή της - Δείτε τι ισχύει για τα γαλακτοκομικά και τη σοκολάτα

*Γράφει η κ. Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος

Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματικές παθήσεις που απασχολεί πολύ τους εφήβους και όχι μόνο. Πρόκειται για μια χρόνια δερματολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγή σμήγματος και φραγμό των πόρων και οδηγεί τελικά σε φλεγμονή.

Η εμφάνιση και η επιδείνωση της ακμής οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι ορμονικές αλλαγές, η λήψη ορισμένων φαρμάκων (κορτικοειδή, στεροειδή κ.α.), η κληρονομικότητα, το άγχος και φυσικά, η διατροφή. Πλέον, φαίνεται ότι ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν ή να πυροδοτήσουν την εμφάνιση της ακμής. Ας δούμε τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr