Οστεοπόρωση: Τι να «κόψουμε» και τι να προτιμήσουμε στη διατροφή μας για γερά οστά
Ακούστε τη διατροφολόγο Βασιλική Κούργια να αποκαλύπτει ποιες διατροφικές παρεμβάσεις προστατεύουν τα οστά μας από την οστεοπόρωση
ygeiamou.gr team
Η οστεοπόρωση είναι μια συχνή πάθηση μεταξύ των ανθρώπων 50 ετών και άνω και ιδιαίτερα των γυναικών που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Προκειται για ένα πρόβλημα οστικής πυκνότητας, που μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους υγείας. Αδύναμα οστά σημαίνει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερες πιθανότητες για πτώσεις και κατάγματα.
Μπορεί, όμως, η οστεοπόρωση να προληφθεί ή, έστω, να ελεγχθεί; Φυσικά, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Βασιλική Κούργια, τονίζοντας ότι η διατροφή αποτελεί ισχυρό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της καθημερινότητας.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.