Υπουργείο Υγείας: Με κίνητρα και μπόνους επιχειρεί να καλύψει τα κενά σε Προσωπικούς Γιατρούς

Υπουργείο Υγείας: Με κίνητρα και μπόνους επιχειρεί να καλύψει τα κενά σε Προσωπικούς Γιατρούς

Το Υπουργείο Υγείας θα δώσει οικονομικά κίνητρα σε γενικούς γιατρούς και παθολόγους να ενταχθούν στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού και θα υλοποιήσει πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού γιατρών

ezgif_com-webp-to-jpg__67_
Την επανεκκίνηση της μεταρρύθμισης του Προσωπικού Γιατρού επιδιώκει το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας κίνητρα σε νέους γιατρούς να ενταχθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και διασυνδέοντας τον θεσμό με το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης».

Οι προωθούμενες παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν χθες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Δημόσια παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η κυρία Αγαπηδάκη στο Υπουργείο Υγείας.

Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των παθολόγων και γενικών γιατρών στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού έχει ατονήσει τους τελευταίους μήνες λόγω μικρής συμμετοχής ιδιωτών γιατρών, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των Προσωπικών Γιατρών να μη φτάνει να καλύψει όλο τον ελληνικό πληθυσμό. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης