Το πολύτιμο αντιοξειδωτικό έλαιο που καταπολεμά τις φλεγμονές

Το πολύτιμο αντιοξειδωτικό έλαιο που καταπολεμά τις φλεγμονές

Το πολύτιμο έλαιο της λεκάνης της Μεσογείου περιέχει πολλά χρήσιμα συστατικά με αντιφλεγμονώδη δράση, πολύτιμα για την καταπολέμηση της ρευματοειδους αρθρίτιδας και άλλων νοσημάτων

ezgif_com-webp-to-jpg__77_
Το ελαιόλαδο είναι το κύριο διαιτητικό λιπαρό της Μεσογειακής διατροφής και η αντιφλεγμονώδης δράση του, που είναι πολύτιμη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και διάφορα άλλα νοσήματα, έχει εξετασθεί ευρέως στο πλαίσιο της Μεσογειακής δίαιτας. Πέρα απ’ αυτό όμως, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιολάδου έχουν εξετασθεί και μεμονωμένα. Είναι γνωστό ότι το πολύτιμο αυτό λάδι, περιέχει πολλά χρήσιμα συστατικά. Οι έρευνες δείχνουν, ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει, η φαινολική ένωση ελαιοκανθάλη και η βιταμίνη Ε είναι τα κύρια συστατικά, στα οποία θα πρέπει να αποδοθεί η αντιφλεγμονώδης δράση του στον οργανισμό.

Πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη

Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιολάδου βασίζονται εν μέρει στις πολυφαινόλες που περιέχει. Έρευνες έχουν δείξει, διάφορους μηχανισμούς, μέσω των οποίων οι πολυφαινόλες αναπτύσσουν αντιφλεγμονώδη δράση. Οι μηχανισμοί αυτοί περιλαμβάνουν μειωμένη παραγωγή μορίων – μεταφορέων μηνυμάτων, που θα μπορούσαν να αυξήσουν. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν επίσης στην αναστολή της δράσης προ-φλεγμονωδών ενζύμων. Τέλος συμμετέχουν στη μειωμένη σύνθεση του ενζύμου συνθάση του νιτρικού οξειδίου.

Μελέτες σε ασθενείς με καρδιακή νόσο έδειξαν, ότι οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της C αντιδρώσας προτείνης (CRP) , η οποία είναι δείκτης επιπέδων φλεγμονής.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης