Σας αρέσουν οι ταινίες; Μια ψυχολόγος εξηγεί πώς αυτή η συνήθεια ωφελεί την ψυχική υγεία

Σας αρέσουν οι ταινίες; Μια ψυχολόγος εξηγεί πώς αυτή η συνήθεια ωφελεί την ψυχική υγεία

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μια από τις αγαπημένες σας καθημερινές δραστηριότητες κρύβει σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία; Δείτε τι αποκαλύπτουν τα επιστημονικά στοιχεία

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-10-24T111818_438
Η αγάπη των ανθρώπων για την τέχνη του θεάματος μετρά αιώνες. Ήδη από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις. Με το πέρασμα του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι παραστάσεις μπόρεσαν να μεταφερθούν αρχικά στη μεγάλη οθόνη, γεννώντας τον κινηματογράφο και στη συνέχεια μπήκαν στα σπίτια μας, μέσω της τηλεόρασης. Έκτοτε, η παρακολούθηση ταινιών έχει μετατραπεί σε μια αγαπημένη, καθημερινή σχεδόν συνήθεια. Κι ενώ πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης, η επιστήμη εντόπισε μερικούς σημαντικούς λόγους για να συνεχίσετε να επιδίδεστε στην αγαπημένη σας δραστηριότητα.

Αν και η θετική επίδραση της παρακολούθησης ταινιών είναι ακόμη υπό διερεύνηση, τα πρώτα στοιχεία υποστηρίζουν ότι βοηθά τους ανθρώπους να επεξεργαστούν δύσκολα συναισθήματα από μια ασφαλή θέση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την τελευταία ταινία που παρακολουθήσατε. Ίσως ήταν μια θλιβερή ιστορία, που σας επέτρεψε να εκφράσετε δύσκολα συναισθήματα. Ίσως μια κωμωδία, που σας έφτιαξε τη διάθεση. Ή μια ταινία τρόμου, που σας επέτρεψε να αναμετρηθείτε με το συναίσθημα του φόβου, χωρίς να κινδυνέψετε.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης