Νόσος Νάξου: Η επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία που σκοτώνει νέους

Νόσος Νάξου: Η επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία που σκοτώνει νέους

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός 22χρονου αγοριού από τη Νάξο έφερε ξανά στο προσκήνιο τη «νόσο της Νάξου» - Τι είναι και πού οφείλεται

patient_hospital_1190997985
Θλίψη σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός 22χρονου αγοριού από τη Νάξο, μετά από απανωτές ανακοπές καρδιάς. Μετά από ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα τριών ημερών, όπου ο νεαρός είχε εμφανίσει συμπτώματα, όπως έντονο βήχα και δέκατα, η καρδιά του, τελικά, τον πρόδωσε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Δεδομένου του ότι ο 22χρονος δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας, το περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο τη «νόσο της Νάξου».

Τι είναι η «νόσος της Νάξου»;

Η «Νόσος Νάξος» είναι μια μορφή καρδιοπάθειας, που συνδέεται με τους αιφνίδιους θανάτους σε νεαρή ηλικία και οφείλεται σε βλάβη ενός συγκεκριμένου γονιδίου. Παρουσιάζεται στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου με μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ότι στο γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για πάθηση της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς και εκδηλώνεται συνήθως κατά την εφηβεία και μέχρι την 3η δεκαετία της ζωής, προκαλώντας θανατηφόρες αρρυθμίες. Ενώ θεωρείται σπάνια, είναι πολύ συχνή αιτία αιφνίδιου θανάτου σε νεαρά άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης