ΕΚΑΒ: Μάχες ζωής στα ασθενοφόρα – Το δύσκολο έργο που έχουν οι διασώστες

ΕΚΑΒ: Μάχες ζωής στα ασθενοφόρα – Το δύσκολο έργο που έχουν οι διασώστες

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι εκπαιδευμένοι σε όλα τα πρωτόκολλα βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής, όπως επίσης και στα πρωτόκολλα επειγόντων και τραύματος

ekav1
«Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, δεν θα υπήρχα σήμερα», δήλωσε η 39χρονη που έμεινε διασωληνωμένη επί οκτώ ημέρες μετά από δάγκωμα φιδιού στη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι. Το βίντεο που αποτυπώνει τα κρίσιμα λεπτά κατά τα οποία το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έσωσε τη ζωή της εθελόντριας έκανε πριν από λίγες ημέρες το γύρο του διαδικτύου. Αποτελεί ένα σύντομο μεν, αλλά διεισδυτικό ντοκουμέντο του δύσκολου έργου που επιτελούν οι διασώστες, οι οποίοι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύει το ευρύ κοινό, δε μεταφέρουν απλώς ένα περιστατικό στο νοσοκομείο, αλλά προσφέρουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια στη σωστή στιγμή.

«Περιπτώσεις όπως της 39χρονης στη Θεσσαλονίκη εάν δεν αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, δε ζούνε», σημειώνει στο ygeiamou.gr η γιατρός Επειγοντολόγος – Αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ, επικεφαλής όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Διευθύντρια του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, Βάσω Δημητροπούλου. Εξηγώντας το επίπεδο εκπαίδευσης και γνώσεων που έχουν οι διασώστες, τονίζει ότι υπάρχει μια ολόκληρη αλυσίδα προσώπων και ενεργειών και αναλόγως το περιστατικό γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης