Ο βαθυκόκκινος σούπερ – χυμός που ρίχνει την πίεση και προστατεύει την καρδιά

Θα μπορούσε ένας απλός χυμός να λειτουργήσει ως αποτελεσματική αντιυπερτασιακή θεραπεία; Μάθετε γι΄ αυτόν τον σκουρόχρωμο χυμό, που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προστατεύει την καρδιά

Το βραστό παντζάρι σίγουρα κατέχει μια θέση στις σαλάτες του φθινοπώρου. Θα λέγαμε μάλιστα πως συμπεριλαμβάνεται και στα αγαπημένα φθινοπωρινά λαχανικά, χάρη στη γλυκάδα της γεύσης του. Εκτός αυτού, σημαντική είναι και η συμβολή των παντζαριών στην προστασία της καρδιάς αλλά και της φλεγμονής, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Τα ίδια οφέλη παρατηρούνται και στον χυμό του παντζαριού. Η εξήγηση πίσω από αυτά τα πλεονεκτήματα κρύβεται και στα πολύτιμα συστατικά του. Το παντζάρι –καθώς και άλλα τρόφιμα όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το σέλινο- είναι πλούσιο σε ανόργανα νιτρικά, τα οποία με τη συμβολή των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των αιμοφόρων αγγείων και της νευροδιαβίβασης (χημικά μηνύματα στον εγκέφαλο).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr