Γιώργος Καπετανάκης: Η δυναμική της εξάλειψης του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας στα πλαίσια ενός εθνικού σχεδίου για τον Καρκίνο

Η προσπάθεια για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας περνάει μέσα από ένα εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, μια σωστή ενημέρωση, εκπαίδευση μέσα από σχολικά προγράμματα καθώς την επένδυση στους επαγγελματίες υγείας τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Καπετανάκης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Στο Ευρωπαϊκό σχέδιο για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στο νέο σχέδιο για την δημόσια υγεία, στις προϋποθέσεις αυτής της στρατηγικής. αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Γιώργος Καπετανάκης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Στην συνέχεια επικεντρώθηκε σε βασικά ερωτήματα όπως , γιατί είναι εφικτή η εξάλειψη του καρκίνου της μήτρας, ποια είναι η αξία του εμβολιασμού, αλλά και ποιες είναι οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ανέφερε πως οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, είναι η εφαρμογή μιας στοχευμένης στρατηγικής, ενταγμένης στα πλαίσια ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο.

«Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι με ποιο τρόπο θα επιτύχουμε όλα τα παραπάνω και πως θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε. Η απάντηση είναι προφανής και ουσιαστικά αφορά την εφαρμογή μίας στοχευμένης στρατηγικής, ενταγμένης στα πλαίσια ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο» συνέχισε ο κ. Καπετανάκης.

Η ΕΕ το 2021 παρουσίασε το Ευρωπαϊκό σχέδιο κατά του καρκίνου στο οποίο υπάρχει ρητή αναφορά στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στα πλαίσια της προσπάθειας «να προλάβουμε ότι μπορεί να προληφθεί» (prevent what is preventable). Παράλληλα, υπάρχει ένας σχεδιασμός για την εφαρμογή μίας εθνικής στρατηγικής από τα κράτη μέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr