Νίκη Τσούμα: Για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα υπάρχει έτοιμο ψηφιακό πλάνο εμβολιασμού

Μια λεπτομερή σκιαγράφηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ή αναμένεται να λειτουργήσουν τα ψηφιακά εργαλεία υγείας στη χώρα μας έκανε η κυρία Τσούμα Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ - Περισσότεροι από 1,5 εκατ. εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων έχουν καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο

Για την ψηφιακή εποχή των εμβολίων μίλησε η κυρία Νίκη Τσούμα Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ. στο κλείσιμο των ομιλιών της ημερίδας.

Αρχικά η κυρία Τσούμα ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην ημερίδα του Ygeiamou που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται η αξία των φηφιακών μέσων στον τομέα της υγείας.

Η κυρία Τσούμα εξηγησε ότι στόχος του μητρώου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμβολίων. Ο δεύτερος στόχος είναι η έυκολη πρόσβαση των γονιών στις πληροφορίες, αλλά και η πρόσβαση των παιδιάτρων στο ιστορικό εμβολιασμού, ενώ επιτυγχάνεται και η ενημέρωση των αρχών για την εμβολιαστική κάλυψη.

Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα του ΗΔΙΚΑ είανι διαθέσιμα προς το Υπουργείο Υγείας και διευκολύνουν στην χάραξη εμβολιαστικής πολιτικής. Τα δεδομένα τόνισε είναι κλειστά και διαθέσιμα αποκλειστικά στο Υπουργείο Υγείας.

Τον τρόπο λειτουργίας του μητρώου και τη διαλειτουργικότητα αυτού εξήγησε η κυρία Τσούμα. Σήμερα με τη γέννηση κάθε παιδιού δημιουργείται και το πλάνο του εμβολιασμού του στο ψηφιακό βιβλιάριο του!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr