Ηλίας Κυριόπουλος: Αναγκαία η συμπεριφορική επιστήμη για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Ηλίας Κυριόπουλος: Αναγκαία η συμπεριφορική επιστήμη για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η συμπεριφορική επιστήμη στη μάχη των αρνητικών στερεοτύπων και της διστακτικότητας απέναντι στα εμβόλια

kyriopou
Τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η συμπεριφορική επιστήμη στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόνισε στο πλαίσιο της ημερίδας του ygeiamou ο επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών της Υγείας του LSE, κ. Ηλίας Κυριόπουλος.

«Έχουμε μερικά πρώτα δείγματα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη σχετικά με το πώς οι συμπεριφορικές παρεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν την εμβολιαστική κάλυψη. Υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη συζήτηση, σε διεθνές επίπεδο, για τη νέα δημόσια υγεία, η οποία στρέφεται σε νέες παρεμβάσεις, αξιοποιώντας τη βοήθεια της συμπεριφορικής επιστήμης. Μελετάμε διάφορους παράγοντες, με στόχο να διαπιστώσουμε ποιες συμπεριφορικές παρεμβάσεις είναι πραγματικά αποτελεσματικές», είπε αρχικά ο κ. Κυριόπουλος.

Επόμενος στόχος οι διστακτικοί

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρώτος στόχος της προσπάθειας για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού δεν είναι οι αρνητές των εμβολίων, αλλά όσοι σκέφτονται να εμβολιαστούν, αλλά διστάζουν. «Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κοινό», επεσήμανε ο καθηγητής «Προφανώς υπάρχει δισταγμός για τα εμβόλια, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα που κρατά τους εμβολιασμούς σε χαμηλά ποσοστά. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι οι πολίτες πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του εμβολιασμού, γεγονός το οποίο εν μέρει οφείλεται και στο ότι η ενημέρωση από τους επαγγελματίες υγείας είναι συνήθως ανεπαρκής», επεσήμανε ο κ. Κυριόπουλος.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης