Μύθος ή αλήθεια ο κίνδυνος συγγενών ανωμαλιών για τα παιδιά της εξωσωματικής; Έρευνα αποκαλύπτει

Αν και οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής προσφέρουν ελπίδες σε πολλά υπογόνιμα ζευγάρια, αυστραλιανή μελέτη με ελληνική συμμετοχή εντοπίζει τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να εγκυμονούν ορισμένες μέθοδοι για την υγεία των παιδιών

Το όνειρο απόκτησης μιας οικογένειας μπορεί να γίνει πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και καταφεύγουν στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επιλέγοντας κάποια από τις μεθόδους που προσφέρονται. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η μελλοντική υγεία των παιδιών θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, και ειδικότερα όσον αφορά τις συγγενείς ανωμαλίες.

Πιο συγκεκριμένα, νεότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine διαπίστωσε ότι η σύλληψη των παιδιών με τη χρήση τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής διέτρεχαν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών, ιδίως ουρογεννητικών ανωμαλιών.

Συνολικά, στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν περίπου 850.000 βρέφη από τα οποία τα μονήρη βρέφη είχαν αυξημένο κίνδυνο για μείζονες ουροποιογεννητικές ανωμαλίες σε σύγκριση με μονήρη βρέφη που συνελήφθησαν με φυσικό τρόπο από γονείς χωρίς προβλήματα γονιμότητας, αναφέρει σχετικά η δρ Georgina M. Chambers, του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr