Υπερφαγία: Πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό; Τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Υπερφαγία: Πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό; Τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Ενημερωθείτε για τα σημάδια που θα πρέπει να σας υποψιάσουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας με το φαγητό και μάθετε τα πάντα για το πώς να διαχειριστείτε τη διατροφική διαταραχή της υπερφαγίας

uperfagia1
Η σχέση μας με το φαγητό είναι αναμφίβολα ιδιαίτερη. Συνοδεύει τις πιο χαρούμενες, αλλά και πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Άλλοτε το απολαμβάνουμε κι άλλοτε μας κάνει να αισθανόμαστε ενοχικά. Μερικές φορές πάλι μπορεί να το παρακάνουμε κι αυτό δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη πρόβλημα. Αρκεί να μη συμβαίνει συνέχεια. Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται απλώς για έναν κακό χειρισμό, αλλά για μια διατροφική διαταραχή. Ο εντοπισμός των αιτιών που οδηγούν σε αυτή θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το πρόβλημα.

Μιλώντας για διατροφική διαταραχή, στο μυαλό των περισσότερων έρχεται η ανορεξία ή ο αντίποδας αυτής, η βουλιμία. Ωστόσο, υπάρχει και η υπερφαγία, μια λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου σοβαρή διαταραχή. Σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στις άλλες δύο διαταραχές διατροφής, οι άνθρωποι που πάσχουν από υπερφαγία είναι συνήθως κανονικού βάρους, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν έχουν εμμονή με τον περιορισμό των θερμίδων και δεν προσπαθούν να αποβάλλουν ό,τι κατανάλωσαν εξαιτίας ενός αισθήματος ενοχής. Η διαταραχή υπερφαγίας (BED) περιλαμβάνει την κατανάλωση ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και την αίσθηση ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης